gfhs logotype c

head Story2017 w

Mer om kursen

Lärare på Story

Kontaktperson och pedagogiskt ansvarig

arvidArvid Unsgaard - lärare
Tel: 070-438 09 26
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.arvidunsgaard.com

Arvid har arbetat med kortfilm, dokumentär- och beställningsfilm, både som manusförfattare och som klippare. Arvid skrev manus, regisserade och klippte 2001 den prisbelönade kortfilmen “Fågelmannen” som visats på ett antal filmfestivaler runt om i världen. Tillsammans med Tina Axelsson har han bl a gjort den kritikerhyllade dokumentären 27+ samt Svart gig. Han har skrivit för SF och skrivit ett antal kortfilmsmanus samt skrivit manuset till en av sex novellfilmer som Svenska filminstitutet och SVT gjorde 2011.

 

Erik Bork photo 2Erik Bork

Erik Bork undervisar i teveserier och är mest känd som HBO Manusförfattare till miniserierna "Band of Brothers" och "From the earth to moon". Vinnare av två Emmy och två Golden Globe. Han har jobbat med Universal, HBO, TNT och Playtone.

Erik startade sin karriär som assistent till Tom Hanks som gav honom möjlighet att skriva och producera "From the earth to the moon" efter att Tom Hanks läst några sitcom spec manus som Erik Bork skrivit.

 

 

 

Michael HaugeMichael Hauge

Michael Hauge är dramaturg, bokförfattare och lärare. Han undervisar i High Concept, The Outer Journey samt Inner Journey. Michael Hauge har arbetat med några av Hollywoods största produktionsbolag, regissörer, producenter och skådespelare såsom exempelvis, Will Smith, Julia Roberts, Jennifer Lopez, Kirsten Dunst, Charlize Theron och Morgan Freeman. Han är dessutom författare till de bästsäljande böckerna Selling your Story in 60 seconds och Writing Screenplay that sell.

 

 

 

Karel Segers

Steve Mazur

 

Några lärare på Masterclass är förutom ovanstående även:

Karl Iglesias

Soni Jörgensen

 

Tidigare gästlärare

Steve Kaplan en av Hollywoods främsta experter på komedi. Han har bland annat undervisat på UCLA, Yale och NYU. Sedan 15 år tillbaka är han branschens ledande dramaturg inom komedi och arbetar för några av Hollywoods största produktionsbolag, däribland Dreamworks, Disney, Touchstone, Paramount, NBC och HBO. Steve Kaplan undervisar i komedi.

Paolo Vacirca

Paolo Vacirca arbetar som manusförfattare för film och som utvecklingschef på AB Svensk Filmindustri. Han undervisar i hur branschen ser ut i Sverige. Paolo Vacirca har skrivit flertalet optionerade filmmanuskript, men också åtagit sig manusuppdrag på beställning. Just nu är han aktuell som manusförfattare till Lasse Hallströms filmatisering av succéromanen Hypnotisören. Som manusförfattare till yrket, och som ansvarig för manusutvecklingsarbetet på SF, vet Paolo hur man berättar en historia riktad till en bred publik.

Chris Soth

Undervisar i Mini-Movie Method.

Linda Aronson

Linda Aronson är en av världens mest kända dramaturger och undervisar i hur man skapar idéer under press samt i struktur såsom multiplot struktur. Hon är också författare till bästsäljaren The 21st Century Screenplay.

Soni Jörgensen
Manusförfattare

Jeffrey Alan Schechter
Författare till boken "My story can beat up your story", manusförfattare till både långfilm och teveserier.

Karel Segers
Producent 

David Trottier
Author till boken Screenwriters Bible.Har föreläst om struktur, synopsis och loglines. 

Billy Mernit
Story analyst på Universal. Manuslärare på UCLA och author till boken "Writing the romanic comedy". Föreläst om romantiska komedier och dess struktur. Har arbetat med deltagarnas egna romantiska komedier. 

David N Weiss
Manusförfattare till exempelvis Shrek2. Föreläsning om brainstorming process, struktur samt om arbetet med Shrek 2. 

Alvaro Rodriguez,
Manusförfattare. Har föreläst om hur han arbetar som manusförfattare och om arbetet med Robert Rodriguez, samt om hans senaste manus till filmen Machete. Han har dessutom pratat om att arbeta med "Themes", "Struktur" samt tips på hur man kan lyckas komma in i Hollywood.

David Sacks
Har arbetat med TV i Hollywood i runt 30 år. Han har skrivit och producerat Simpson, Tredje klotet från solen, Ett geni i familjen etc. Han har fått en Emmy och varit nominerad tre gånger. Har föreläst om branschen i Hollywood; hur man tar ett möte, pitchar, skriver komedi, Hur man presenterar ett koncept etc.

Linda Seger
En av de absolut främsta manusgurus, både som script coach och som författare till bland annat den klassiska manusboken "How to make a good script great". Har under tre långa och intensiva dagar föreläst om struktur, scene sequence, subtext, central question, Theme etc. Linda Seger har dessutom läst deltagarnas synops och gjort manusanalys på dessa.

 

 

 

Languages

Ansökan och antagning

 
Ansökan

 

Du som söker ska ha 3-årigt gymnasium eller motsvarande. Du ska också bifoga detta till din ansökan till Story. OBS! Ej originalhandlingar

Personbevis (inte äldre än 3 månader)

- Betyg 

- Eventuellt arbetsbetyg/intyg 

Personligt brev där du beskriver vem du är och varför du söker utbildningen, vilka erfarenheter du har av att arbeta med manus och var du befinner dig yrkesmässigt om 5 år (max 1 A4-sida)

- En sammanfattning av en befintlig, valfri kommersiell film som är högst 20 år gammal (en A4-sida)

- 2 scener i manusformat som är 3 sidor vardera

- 1 stycke ”onepager” där du beskriver en idé som du vill utveckla

 

Antagning

 

Efter att ansökningstiden gått ut görs ett urval av sökande som intervjuas via online-video. Besked om antagning ges i månadsskiftet juni–juli. 

 

Beställ personbevis här

Ansök här