gfhs logotype c

Head.Ella2015

Kursens mål

 

Ella-linjen är en musikutbildning för kvinnor och transpersoner. Kursen vänder sig till studerande som vill utvecklas inom pop-/rockgenren.

 

Möjlighet ges att utmana sin kreativitet och lust till eget skapande och de studerande kan sedan gå vidare med musiken på egen hand eller söka vidare till andra utbildningar.

 

Utbildningen har ett genusperspektiv.

Mer om kursen

Ella Pop & Rocklinje

Ella Pop-/Rocklinje är en musikutbildning för kvinnor och transpersoner som vill utvecklas inom pop-/rockgenren. Med undervisning ur ett genusperspektiv får du möjlighet att utvecklas som musiker där kreativitet och lust till eget skapande är ledord.

Intervju Hanna Westberg 3Ella Pop & Rocklinje vänder sig till dig som vill spela och utvecklas tillsammans med andra i grupp. Med undervisning ur ett genusperspektiv får du möjlighet att utvecklas som musiker där kreativitet och lust till eget skapande är ledord. Du kan sedan gå vidare med musiken på egen hand eller söka vidare till andra utbildningar. Du söker med ett huvudinstrument – trummor, elgitarr, elbas, klaviatur/keyboard, sång. Utbildningen har ett genusperspektiv och du kan gå 1-2 år.

Tyngdpunkten i utbildningen ligger på att spela i grupp och att framföra musiken live på scen. Under årskurs 1 får du spela låtar från olika tidsepokrar och genrer, göra egna låtval samt spela eget skrivet material. Vi arbetar i olika block där målet är spelningar/turnéer/studioinspelning som de studerande får verktyg att i projektform producera. Ämnen som bland annat ingår är ensemble, individuella instrumental-/sånglektioner, ljudteknik, studioinspelning, Logic, PA, nivågrupperade gehörs- och teorikurser, låtskrivning, scenframställan, branschkunskap, genus och intersektionalitet, konserter och turnéer.

Årskurs 2 är till stor del projektinriktat med utveckling av egna bandprojekt med fokus på egna låtar, spelningar/turnéer samt även slutprojekt i form av inspelning av en egen skiva som kan ges ut.

Vi gör även flera produktionssamarbeten till exempel i form av musikvideoprojekt, filmmusik, festivalarrangemang, öppen scen, Sveriges Radio med mera.

Delar av undervisningen bedrivs i projektform. Utöver den schemalagda tiden behöver du även lägga ned mycket egen tid.  Vi håller till i vårt eget musikhus du som studerande får tillgång till inspirerande, välutrustade musiklokaler och där vi också har en fantastisk inspelningsstudio. Utöver de spelningar och turnéer som vi gör utanför skolan finns även möjlighet att arrangera spelningar och musikcaféer på våra egna scener.

 Kostnader

All undervisning är kostnadsfri men som studerande vid Ella Pop-/Rocklinje betalar du en avgift på 2.500 kronor per läsår för teknik och material. Kostnaden kan delas upp månadsvis under läsåret. 

Under KOSTNADER kan du läsa om övriga kostnader som betalas av studerande på folkhögskolan.

Kontaktperson

liseaxelssonLise Axelson, linjeledare och lärare
0498-20 38 80, 070-294 22 31
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 

 

 

Följ @EllaMusicEducation på Instagram!

Bra att veta

  • Plats: Fårösund
  • Kurstid: 28 aug 2017 - 7 jun 2018
  • Sista ans.dag: 30 april
  • Studietakt: 100%
  • Längd: 1-2 år
  • Studiestödsnivå: Gymnasienivå (A2)
  • Ämnen som ingår: Ensemblespel, Instrumentallektioner, Låtskrivning, Musikteori, Gehör, Genus och Musik, Ljudteknik/Studioinspelning, PA-ljud, Egen övningstid, Projekt, Scenframställan, Konserter, Branschkunskap, Gruppkommunikation, Gästlärare, Temadagar, Studiebesök

Ansökan och antagning

 
Ansökan

 

Du kan antingen göra en webbansökan eller ansöka via vår ansökningsblankett.

 

Detta ska du bifoga till din ansökan till Ella Pop & Rocklinje. OBS! Ej originalhandlingar!

Personbevis (inte äldre än 3 månader)

Betyg 

- Eventuellt arbetsbetyg/intyg 

Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen

- Arbetsprov med en video eller demo

 

Läs mer här!

Antagning

Efter att vi fått din ansökan får du en bekräftelse per mejl eller post. I samband med att vi går igenom din ansökan och ditt arbetsprov kommer vi att boka in en tid för intervju per telefon. Intervjuerna kommer att göras under tiden 6-12 maj 2017.  

Besked om antagning skickar vi ut senast vecka 20. Du får först besked per mejl, sedan ett skriftligt besked med posten några dagar senare. 

 

Ansökan via webbformulär

Ansökan via blankett

 

Information