Var den du är 
Bli den du vill

Gotlands folkhögskola på Instagram

Mira går fotolinjen. Tidigare har hon jobbat på Systembolaget och pluggat en kurs i journalistik på Göteborgs universitet. Men sen blev det folkhögskola. - Det känns som en fristad. Det är en väg att gå för att göra det man vill utan att behöva gå helt ”all in”.
- Det bästa kanske är att vi får växa under fria tyglar och eget ansvar. Det är en kreativ plats och vi är många på samma ställe som vill göra samma sak. Det är en avslappnad atmosfär och även om pressen på en själv inifrån är hög så är det inte inbyggt så i skolformen. Och så tycker jag det är bra att skolorna ofta ligger avsides.

Vad är demokrati för dig? 
- För mig handlar det om att vi har val-möjligheter, och att majoriteten tillsammans bestämmer på så vis att det blir bäst för flest. Även om resultatet inte blir det som just man själv vill så blir det rättvist.
Hur hänger det ihop med folkhögskola? 
- Vi som går här får en chans, eller en ytterligare chans kanske, att komma in i samhället. Vi får en kunskapsbank och får utveckla en förmåga att vara med att fatta beslut. Vi deltagare har också möjlighet att påverka vår vardag här och det tror jag gör att det föds en vilja att påverka även i framtiden.
Vad skulle du säga till nån som funderar på att gå på folkhögskola? 
- Gör det! Sen tänker jag att man får förvänta sig ett intensivt liv. Om man bor på skolan blir man en del av allt. Det är en speciell form att bo och leva i allt det här. Vill man inte det så kan man ju bo utanför skolan såklart.

#väljfolkhögskolan #gotlandsfolkhögskola #folkhögskola #folkbildning #gotland #vuxenutbildning
Mira går fotolinjen. Tidigare har hon jobbat på Systembolaget och pluggat en kurs i journalistik på Göteborgs universitet. Men sen blev det folkhögskola. - Det känns som en fristad. Det är en väg att gå för att göra det man vill utan att behöva gå helt ”all in”. - Det bästa kanske är att vi får växa under fria tyglar och eget ansvar. Det är en kreativ plats och vi är många på samma ställe som vill göra samma sak. Det är en avslappnad atmosfär och även om pressen på en själv inifrån är hög så är det inte inbyggt så i skolformen. Och så tycker jag det är bra att skolorna ofta ligger avsides. Vad är demokrati för dig? - För mig handlar det om att vi har val-möjligheter, och att majoriteten tillsammans bestämmer på så vis att det blir bäst för flest. Även om resultatet inte blir det som just man själv vill så blir det rättvist. Hur hänger det ihop med folkhögskola? - Vi som går här får en chans, eller en ytterligare chans kanske, att komma in i samhället. Vi får en kunskapsbank och får utveckla en förmåga att vara med att fatta beslut. Vi deltagare har också möjlighet att påverka vår vardag här och det tror jag gör att det föds en vilja att påverka även i framtiden. Vad skulle du säga till nån som funderar på att gå på folkhögskola? - Gör det! Sen tänker jag att man får förvänta sig ett intensivt liv. Om man bor på skolan blir man en del av allt. Det är en speciell form att bo och leva i allt det här. Vill man inte det så kan man ju bo utanför skolan såklart. #väljfolkhögskolan #gotlandsfolkhögskola #folkhögskola #folkbildning #gotland #vuxenutbildning