gf bas

Ny logotyp och annat spännande på gång

Just nu händer det mycket. Inte bara allt som är svårt och omvälvande i vår omvärld utan också spännande och positiva saker innanför våra egna väggar.
Vi har en alldeles ny logotyp och snart kommer det mera. Mer nytt. Ny grafisk profil, ny webbplats anpassad till webbdirektivet -  ja, en helt ny garderob till Gotlands folkhögskola! Det känns jättekul och spännande. 
I dag lanserar vi vår kampanj för hösten och då tycker vi att det var rätt tillfälle att också justera vår avsändare. 

Vi har funnits i över 150 år och är en av Sveriges fem äldsta folkhögskolor. 
Vår nya logotyp består en symbol och en text som tillsammans utgör en bild. Symbolen är en sammanslagning av våra initialer ”g” och ”f” och en g-klav som får symbolisera alla våra kreativa utbildningar som tillsammans bildar ett modernt sigill. Sigillet symboliserar vår 150-åriga tradition som folkbildare och ger en kvalitativ stämpel till våra utbildningar och binder samman tradition med ett samtida uttryck. Texten beskriver vilka vi är och ger en tydlig avsändare i olika sammanhang. Texten ger också en bild av var i världen vi befinner oss och att vi är en stolt del av ett av Sveriges starkaste platsvarumärken; Gotland. Linjerna har också fått egna "vinjetteringar" av huvudlogotypen vilket kommer att synas i kampanjmaterialet.

Eftersom vi nu inte längre kommer att ha Regions Gotlands logotyp som avsändare är det viktigt för oss att kommunicera vår tillhörighet till vår huvudman i text. 
Vi kommer alltid att att ha en kommunikativ platta kopplad till all vår kommunikation: 

Folkbildning sedan 1876 där människor, kulturer,
livsvillkor och intressen möter varandra.
Vi är en del av Region Gotland.

Vi vill passa på att tacka Outhouse Gravitz & Kusinerna Kommunikation för hjälp att ta fram logotypen och vår huvudman Region Gotland för förtroendet och gott samarbete. 

Håll utkik här och på våra sociala medier för nya uppdateringar och kolla vårt spännande kursutbud både för sommaren och hösten. Ansök senast 30 april! 
Vi hörs och ses! ❤


Languages