Gemenskap

"Att börja på folkhögskolan är det bästa jag gjort."

"Sammanhållningen mellan studerande och lärare är väldigt bra".

"Jag tycker att det är positivt att gå här. Allt man både har missat under skoltiden i sin barndom gör sig påmint och så får man se hur mycket som har fastnat."

"Bra med den familjära miljön, det är ingen hets och stress som på många andra skolor. Så händer det bra och roliga saker som t ex temadagar, utflykter och föreläsningar."

"Jag ville lära mig för livet och i min egen takt. På folkhögskolan hinner alla med att lära. Jag kunde inte läsa och skriva men nu kan jag för att jag fick tid att lära mig. Folkhögskolans lärare såg mina stavningsproblem och hjälpte mig med det. Man respekterar andra som har samma problem och man kan diskutera med varandra för att lösa dessa. "

"Förutom ämnen är det väldigt lärorikt att gå i en klass med blandade åldrar. Positiva och engagerade lärare gör att man vågar tro på sin egen kapacitet. Jag känner mig trygg och glad på folkhögskolan."

"På folkhögskolan är gemenskapen i klassen en trygghet och man utvecklas enormt mycket som person."

"Att börja på folkhögskolan är det bästa jag gjort. Hade ingen färdig gymnasieutbildning när jag började här. Har lärt mig jättemycket och upptäckt att jag har mer kunskaper inom mig än jag trodde. Folkhögskolan har gett mig mycket: nya vänner, bättre självförtroende och nya kunskaper. Att man får arbeta i sin egen takt och att studierna utgår från individen är jättebra. Lärarna är inte något som bara är auktoritärt utan man får en bra kontakt och de blir ens vänner. Maten är supergod och stämningen på skolan är trevlig."

"Det är jättekul att studera på folkhögskolan med alla trevliga klasskompisar och alla kunniga och engagerade lärare. En lugn och trevlig miljö."

"Lärarna ser en som den individ man är och det är en perfekt tid för att ta igen grundskola eller komplettera inför högskolan. Man får ett större socialt umgänge, jag är glad att jag valde folkhögskolan."

"Ett av mitt livs bästa val, studera på folkhögskolan är jättekul!"

"Folkhögskolan ger en andra chans för dem som inte har haft det så lätt tidigare i livet. Man studerar i sin egen takt och man utvecklas också socialt."

"Man växer och utvecklas som person. Man får även utrymme att diskutera och att säga och utveckla sina egna åsikter. Man går i en klass och lär känna sina klasskamrater."