Musikstuderande

Några röster från tidigare deltagare som har studerat på Musiklinjen.

 

"Mina två år på musiklinjen i Hemse var väl investerad tid. Att få vistas i en sådan inspirerande miljö, möjlighet att utforska min musikalitet samt få tid att tänka var otroligt värdefullt för mig. Studierna gav mig många verktyg för att kunna utvecklas och kunskaperna jag fick har jag nytta av varje dag.

Utbildningen har en väldigt familjär känsla, lärarkåren en bred kompetens och lokalerna är av yppersta klass.

Livet utanför studierna var också väldigt bra. Fantastiskt internat, möjlighet att få träffa en massa trevliga människor och närhet till vacker natur.

Jag kan varmt rekommendera musiklinjen i Hemse till dig som funderar på att söka!"

/ Karl Tirén, studerande på Musiklinjen 2011-13

 

"Folkhögskolans musiklinje har mycket moderna lokaler och man blir inspirerad att spela. Vi har en gemenskap som sträcker sig över profilerna och vi gör många saker tillsammans. På sångprofilen t ex arbetar vi med olika genrer, lärarna möter oss vår nivå och vi arbetar utifrån våra behov och önskemål."

/ Sara Nilsson, studerande på Musiklinjen 2012-13.

 

"Hemse har betytt väldigt mycket för mig. Det var där allting började! Jag hade inte spelat svensk folkmusik innan och nya dörrar öppnades för mig! Jag utvecklades enormt under det året, både musikaliskt och på ett personligt plan. Lärarna är fantastiska, roliga och enormt skickliga! Det var i Hemse som jag träffade några av mina bästa vänner och dom har jag fortfarande kvar. Alla "hits" vi spelade på Hemse har en alldeles speciell plats i mitt hjärta! Det var ett av mitt livs bästa år! Det enda negativa jag kan komma på var väl att maten var så himla god, så mina kläder blev alldeles för små. Ett år på Hemse kommer man aldrig ångra!"

/ Sophia Hogman, musiker i gruppen Abalone Dots. Studerade på Musiklinjen 2004-05.

 

”Den lyckade kombinationen mellan duktiga lärare och en trevlig miljö gjorde det enkelt att dyka ner i genren och på ett avslappnat sätt bara finnas där."

/ David Eriksson, nyckelharpist. Studerade på Musiklinjen 2002-03.  

 

"Under min tid på Gotlands folkhögskola så lade jag en otroligt bred grund för mitt fina gitarrspel jag har idag och jag hade väldigt mycket tid till att få snöa in på precis det jag ville och fick fin support i det. Jag kommer aldrig att glömma hur god och mycket mat jag fick! Hemse kommer alltid att leva kvar i mitt hjärta!"

/ Johan Nilsson, gitarrist och studerande vid Kungliga Musikhögskolan. Studerade på Musiklinjen 2008-10.