Image

Social vård och omsorg

Hemse  100%  1 år

Social vård och omsorg är en utbildning för dig som vill arbeta med människor inom vård och omsorg.

Utbildningen ger kompetens att arbeta som vårdbiträde. Vanliga arbetsuppgifter är att ge praktisk hjälp med personlig omvårdnad, måltider, städning, tvätt, att handla med mera. 

Utbildningen kan även ge grundskolekompetens.

Om utbildningen

Utbildningen tar upp ämnen inom bland annat vård- och omsorgsarbete, hygien, skyddsutrustning, etik, kultur, regelverk, funktionsvariationer och arbetsmiljö.

I kursen ingår även att du läser svenska, matematik, engelska och samhällskunskap på grundnivå. 

Under vårterminen ligger fokus till stor del på praktik. Då får du på olika arbetsplatser träffa och arbeta tillsammans med vårdpersonal och brukare.

Om du efter slutförd utbildning fått behörighet på grundnivå i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik och samhällskunskap får du ett intyg från folkhögskolan att du har förutsättning att tillgodogöra dig studier på gymnasienivå.

Att arbeta som vårdbiträde

Efter utbildningen

Yrkeskompetens

Social vård och omsorg ger dig de grundläggande kunskaper och färdigheter som du behöver för att arbeta inom några av landets kanske viktigaste yrkeskategorier. Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta tillsammans med människor inom äldreomsorg, boendestöd eller som personlig assistent.

Kursinformation

Plats: Hemse
Studietakt: 100%
Längd: 1 år
Studiestödsnivå: 
Grundskolenivå A1gr

Viktiga datum

Kurstid:
25 aug 2021–3 jun 2022 
Sista ansökningsdag:
31 maj 2021

Målet med utbildningen

Målsättningen är att deltagarna ska ges möjlighet att skaffa sig kunskaper och färdigheter som leder till allmänbildning, stärkt självkänsla, behörighet motsvarande grundskola och möjlighet att söka jobb inom social vård och omsorg som vårdbiträde.

Behörigheterna är motsvarande grundskola. Målsättningen är även att få ökade möjligheter att komma vidare i arbetslivet.

Kontakt
KontaktBosse HansenDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Kursansvarig Tel: 073–765 86 62
Gemensamt för alla linjer i Hemse

Någon timme i veckan har vi tillval. Tillvalsämnen kan t ex vara sång i grupp, etik, bokcirkel eller stickcafé. Tillvalen varierar från år till år. Det finns gott om tillfällen till motion av olika slag, antingen på skolan eller i dess närhet. Exempel är gympapass, bollspel, simning och gym. Ibland går hela klassen eller hela skolan på gemensamma konserter, utställningar, teaterföreställningar och föreläsningar.