gfhs logotype c

header enter 72

Kursens mål

 

Kursen riktar sig till dig som vill komma igång med studier igen men tycker att det blir svårt att gå direkt till en av de vanliga kurserna på allmänna linjen.

 

Målsättningen är  att deltagarna, genom folkhögskolestudier, ska hitta en fungerande vardag.

Enter

Enter – en kurs på Allmänna linjen

Ansök till Enter här

Den här kursen riktar sig till dig som i första hand är skriven på Gotland och har diagnos inom högfungerande autismspektrumtillstånd. För att studera på folkhögskolan ska du fylla minst 18 år under det kalenderår som du söker till. Enter är en del av Allmänna linjen där du kan studera mellan ett och fem år beroende på din skolbakgrund. Studierna kan leda till att du blir klar med dina grundskole och/ eller gymnasiestudier inför fortsatta studier och arbetsliv.

På Enter kan du komma igång med studier och ditt vardagsliv på ett lugnt och tryggt sätt. Du kan få hjälp att få en fungerande vardag genom att gå på folkhögskolan. Det kan bli första gången som du prövar att bo hemifrån.

Vilket skälet än är, kan den här kursen vara en nystart för dig. Här får du en chans till att stärka både din självkänsla och ditt självförtroende.

Enter bild1

Mer om kursen

Du kommer att gå i en klass med cirka femton deltagare. Du studerar på heltid, mestadels med din egen klass. Schemat planeras så att det ska passa dig och gruppen. Praktik med handledning kan ingå i din individuella studieplan. Så långt det är möjligt tar vi hänsyn till dina önskningar och behov.

Hos oss finns ett arbetslag av lärare och socialpedagoger som hjälper dig att hitta en fungerande studiesituation där du får växa och utvecklas som person. Förutom ämnesstudier i grupp kommer du att ha tillgång till individuella samtal, med syfte att stötta dig i studierna och i vardagen.

Studierna sker i Enters egna hus på skolans område. Skoldagarna startar klockan 09.00 och pågår till ca 15.00. Någon skoldag kan sträcka sig lite längre, någon kan vara kortare.

Om ämnena

Kurserna på Enter är på grundskole- eller gymnasienivå. Du studerar ämnen som svenska, engelska, matematik, religion, samhällskunskap, naturkunskap och historia. Vi har även pass med hälsa/motion samt uppföljning av studierna.

En dag i veckan har vi en särskild Enterdag som innebär allt från att göra studiebesök på olika arbetsplatser till att lära sig söka jobb och bli mer medveten om sig själv i olika situationer.

Om boende

För dig som vill bo på skolan finns ett internat med helpension. Man kan också pendla till och från Hemse.

Kostnader

Under KOSTNADER kan du läsa om de kostnader som betalas av studerande på folkhögskolan.

Kontaktperson

PO webbPer-Olof Sahlberg, linjeledare Allmänna linjen och biträdande rektor
Tel 070-447 68 20
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Languages

Bra att veta

  • Plats: Hemse
  • Kurstid: 24 aug 2020 – 27 maj 2021
  • Sista ans.dag: 31 maj, 2020
  • Studietakt: 100 %
  • Längd: 1–4 år
  • Studiestödsnivå: Grundskole- eller gymnasienivå (A1)
  • Ämnen som ingår: Svenska, Engelska, Matematik, Historia, Naturkunskap, Samhällskunskap, Psykologi, Religion

Ansökan och antagning

 

Ansökan

 

 

Detta ska du bifoga till din ansökan till Enter. OBS! Ej originalhandlingar

•  Betyg

• Eventuellt arbetsbetyg/intyg 

•  Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen

Antagning

Vi tillämpar en löpande antagning och du kan bli kallad till intervju personligen eller via telefon redan innan ansökningsperioden är slut. Besked om antagning sker löpande men ska ha nått alla i slutet av juni, med undantag för restplatser som kan erbjudas fram till kursstart.

Samtalet kommer bland annat att handla om dina tidigare erfarenheter av studier, om din planering och om din motivation. Samtidigt kan vi informera om studierna här, om skolan och om studiefinansiering.

Du är välkommen att boka ett besök på folkhögskolan eller ta telefonkontakt, om du vill veta mer om skolan.

 

Ansök här