gfhs logotype c

header3

Marie Axelsson

marie aMarie Axelsson är en omtyckt och efterfrågad lärare och musiker. Med 7 års utbildning på högskola både i fiol, sång och teori med folkmusikinriktning har hon en bred grund att stå på. Med stor erfarenhet av kursverksamhet runt om i landet samt undervisning både på högskola och förberedande utbildningar har hon en gedigen erfarenhet av möten med elever med olika bakgrund. Hon är dessutom verksam som musiker i bl a gruppen Toxa samt i diverse solo-, duo- och teaterprojekt. Marie har fördjupat sig i visor och låtar från Västra Medelpad och sydöstra Jämtland, men har även en stor repertoar från övriga delar av landet.

Marie undervisar i sång, fiol, folklig sång (i grupp), ensemblespel, låtspel och folkmusikteori.

Languages

Ansökan och antagning

 
Ansökan

 

Du kan söka till Musiklinjen på två olika sätt:

  1. Provspelning på plats eller
  2. Skicka inspelning

 

Detta ska du bifoga till din ansökan till Musiklinjen. OBS! Ej originalhandlingar

Betyg

Eventuellt arbetsbetyg/intyg 

Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen

- En inskickad ljud- eller filmfil

Läs mer om vad du ska skicka in här

 

Antagning

I maj har vi informations- och antagningsdagen på folkhögskolan i Hemse för sökande till Musiklinjen. Då har du som sökt utbildningarna och kallats till intervju möjlighet att komma hit för en provspelning och bekanta dig med skolans miljö och förutsättningar. 

Läs mer här om provspelning

 

Om du av olika anlednigar inte kan komma till våra antagningsdagar i maj kommer vi vilja boka ett möte med dig via Skype eller Facetime. 

 

Mer information om antagningsdagen skickas ut i början av maj i ett separat brev till dig som kallas till intervju.

 

Vi tillämpar en löpande antagning och du kan bli kallad till intervju personligen eller via telefon redan innan ansökningsperioden är slut. Besked om antagning sker löpande men ska ha nått alla i slutet av juni, med undantag för restplatser som kan erbjudas fram till kursstart.  

Ansök här