gfhs logotype c

header3

Markus Svensson

Markus.SvenssonMarkus Svensson är en av landets mest framstående nyckelharpsspelmän. Förutom lärare vid Gotlands folkhögskola är han även verksam som musiker i en mängd olika sammanhang och har tillsammans med ett flertal grupper turnerat och givit konserter i närmare 20 olika länder samt medverkat i ett flertal teateruppsättningar på bl a Orionteatern och Västanå teater.

Han medverkar även på ett tiotal cd-utgåvor med grupper som Nyckelharporkestern, Kalabra och Trio Patrekatt m fl. Markus spelar förutom den vanliga kromatiska nyckelharpan även äldre nyckelharpstyper som kontrabasharpa och moraharpa. På repertoaren finns låtar från hela landet med tonvikt på Västsverige och Uppland. Han är utbildad vid musikhögskolan i Stockholm.

Markus undervisar i en mängd olika folkmusikämnen som t ex låtspel, ensemblespel, repertoarkännedom och spel till dans.

Languages

Ansökan och antagning

 
Ansökan

 

Du kan söka till Musiklinjen på två olika sätt:

  1. Provspelning på plats eller
  2. Skicka inspelning

 

Detta ska du bifoga till din ansökan till Musiklinjen. OBS! Ej originalhandlingar

Betyg

Eventuellt arbetsbetyg/intyg 

Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen

- En inskickad ljud- eller filmfil

Läs mer om vad du ska skicka in här

 

Antagning

I maj har vi informations- och antagningsdagen på folkhögskolan i Hemse för sökande till Musiklinjen. Då har du som sökt utbildningarna och kallats till intervju möjlighet att komma hit för en provspelning och bekanta dig med skolans miljö och förutsättningar. 

Läs mer här om provspelning

 

Om du av olika anlednigar inte kan komma till våra antagningsdagar i maj kommer vi vilja boka ett möte med dig via Skype eller Facetime. 

 

Mer information om antagningsdagen skickas ut i början av maj i ett separat brev till dig som kallas till intervju.

 

Vi tillämpar en löpande antagning och du kan bli kallad till intervju personligen eller via telefon redan innan ansökningsperioden är slut. Besked om antagning sker löpande men ska ha nått alla i slutet av juni, med undantag för restplatser som kan erbjudas fram till kursstart.  

Ansök här