profilkurs

Ella Music

Ella Music-utbildningen är en musikutbildning med två inriktningar som vänder sig till kvinnor och transpersoner.

Kursen är inte sökbar 2020-21

Ella Music-utbildningen

Fårösund  100%  1–2 år

Ella Music-utbildningen är en musikutbildning med två inriktningar som vänder sig till kvinnor och transpersoner.

Utbildningen är för dig som vill spela, framföra, skriva och producera musik i en kreativ lärandemiljö där vi lägger vikt vid att förändra normer inom musik och film.

Om utbildningen

Du väljer mellan två inriktningar på Ella Music-utbildningen. Den ena är Ella Pop-/Rock – att spela tillsammans i grupp och framföra musiken live på scen. Sedan 2018 erbjuder vi också Ella Composer – att skriva musik för film och media.

Ella Pop/Rock och Ella Composer är ettåriga utbildningar med möjlighet till ett andra projektår.  Musikhuset Ella ligger precis vid havet där du får vistas i en inspirerande miljö tillsammans med andra studerande från hela landet. Som studerande får du tillgång till välutrustade repetitionslokaler, arbetsdatorer med musikprogrammet Pro Tools samt vår fina musikstudio. Efter genomgången utbildning kan du välja att söka vidare till andra utbildningar eller fortsätta med musiken på egen hand.

Utbildningen innehåller

Ella Pop-/Rock

Tyngdpunkten i Ella Pop/Rock är att spela i grupp och framföra musiken live på scen.

Under första året får du spela musik ur olika tidsepokrar och genrer, göra egna låtval samt spela eget skrivet material. Vi arbetar i block där målet är spelningar, turnéer och studioinspelningar som du får verktyg till att producera i projektform. Ämnen som ingår är ensemble, instrumental- och sånglektioner, ljudteknik, musikprogrammet Pro Tools, studioinspelning, musikteori, låtskrivning, scenframställan, genus/intersektionalitet, branschkunskap, kommunikation. Du söker med ett huvudinstrument – trummor, elgitarr, elbas, klaviatur/keyboard eller sång.

Delar av undervisningen bedrivs i projektform och vissa delar har även båda inriktningarna gemensamt. Därutöver har vi även ett brett nätverk gör flera produktionssamarbeten med arrangörer i branschen. Utöver den schemalagda tiden får du räkna med att även lägga ned egen tid.

Kursinformation

Plats: Fårösund
Studietakt: 100%
Längd: 1-2 år
Studiestödsnivå: Gymnasienivå (A2)

Viktiga datum

Kurstid: Kursen kommer inte att ges 2020-21

Sista ansökningsdag: Kursen kommer inte att ges 2020-21

Målet med utbildningen

Ella Music-utbildningen är en musikutbildning för kvinnor och transpersoner. Kurserna vänder sig till studerande som vill utvecklas inom pop-/rockgenren samt skriva musik för film och media.

Möjlighet ges att utmana sin kreativitet och lust till eget skapande och de studerande kan sedan gå vidare med musiken på egen hand eller söka vidare till andra utbildningar.
Utbildningen har ett genusperspektiv.

Båda kurserna syftar till att utveckla kreativitet och lust till eget skapande och att med särskilt fokus på intersektionellt genusperspektiv skapa en medvetenhet hos deltagaren som stärker förmågan att nå sina mål, bilda nätverk och öka möjlighet till professionell framtida verksamhet.

Kontakt
KontaktLise AxelsonDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Linjeledare och lärare
Tel 0498-20 38 80, 070-294 22 31
Gemensamt för alla linjer

Någon timme i veckan har vi tillval. Tillvalsämnen kan t ex vara sång i grupp, etik, bokcirkel eller stickcafé. Tillvalen varierar från år till år. Det finns gott om tillfällen till motion av olika slag, antingen på skolan eller i dess närhet. Exempel är gympapass, bollspel, simning och gym. Ibland går hela klassen eller hela skolan på gemensamma konserter, utställningar, teaterföreställningar och föreläsningar.