Lärare musiklinjen

Kursansvarig och lärare

 

matshallbergMats Hallberg

Tel. 070-548 43 26

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

Mats Hallberg är huvudansvarig för musiklinjen. Förutom kursansvaret är han även kördirigent. Han är utbildad vid SMI samt gått många kurser för olika ledande kördirigenter såsom Eric Ericsson, Anders Eby, Per Borin m fl. Han är även utbildad vid Stockholms och Uppsala universitet i musikvetenskap.

Mats har lett kurser både för kördirigenter och körsångare. Mycket tid ägnas åt att arrangera för kör, han har bland anant arrangerat Folkmusikdramat Volund för kör. Han leder Allmänna sången i Visby.

Mats undervisar på linjen i musikteori, ensembleledning och kör.

 

Lärare

marieaxelssonMarie Axelsson

Tel. 0498-20 36 50

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

Marie Axelsson är en omtyckt och efterfrågad lärare och musiker. Med 7 års utbildning på högskola både i fiol, sång och teori med folkmusikinriktning har hon en bred grund att stå på.

Med stor erfarenhet av kursverksamhet runt om i landet samt undervisning både på högskola och förberedande utbildningar har hon en gedigen erfarenhet av möten med elever med olika bakgrund. Hon är dessutom verksam som musiker i bl a gruppen Toxa samt i diverse solo-, duo- och teaterprojekt. Marie har fördjupat sig i visor och låtar från Västra Medelpad och sydöstra Jämtland, men har även en stor repertoar från övriga delar av landet.

Marie undervisar i sång, fiol, folklig sång (i grupp), ensemblespel, låtspel och folkmusikteori.

 

Markus.SvenssonMarkus Svensson

Tel. 0498-20 36 50

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 


Markus Svensson är en av landets mest framstående nyckelharpsspelmän. Förutom lärare vid Gotlands folkhögskola är han även verksam som musiker i en mängd olika sammanhang och har tillsammans med ett flertal grupper turnerat och givit konserter i närmare 20 olika länder samt medverkat i ett flertal teateruppsättningar på bl a Orionteatern och Västanå teater.

Han medverkar även på ett tiotal cd-utgåvor med grupper som Nyckelharporkestern, Kalabra och Trio Patrekatt m fl. Markus spelar förutom den vanliga kromatiska nyckelharpan även äldre nyckelharpstyper som kontrabasharpa och moraharpa. På repertoaren finns låtar från hela landet med tonvikt på Västsverige och Uppland. Han är utbildad vid musikhögskolan i Stockholm.

Markus undervisar i en mängd olika folkmusikämnen som t ex låtspel, ensemblespel, repertoarkännedom och spel till dans.

 

minna webMinnamaria S. Friis-Hansen

Tel. 070-063 75 41

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

Minnamaria S. Friis-Hansen, sångpedagog, körledare och sångerska med passion för rösten som instrument, solo och i samklang med andra. Utbildad på Musikhögskolan i Malmö, Ie-varianten, och på Malungs Folkhögskola.

Hon har lång erfarenhet av sångundervisning i olika former och för olika åldrar, från små barn i stora körer till unga och äldre i uppbyggandet av konserter, shower och lite mer konstnärliga tillställningar, men har även erfarenhet som sångerska i jazz, folkmusik,vis, och pop genren i olika musikaliska grupper och band, både som kompositör och sångerska.

Arbetat som sång/körpedagog på bland annat Musikestetiska programmet i Visby och Ystad, Musikhögskolan i Malmö, Kulturskolan i Malmö, Uppsala Universitet, samt varit ledare för den mångkulturella barnkören ”Vi bor i Malmökören.