profilkurs

Story 2

Story 2 är en yrkesutbildning med specialisering i manus och dramaturgi

Story 2

Fårösund  100%  1–2 år

Story 2 är en yrkesutbildning med specialisering i manus och dramaturgi. 

Utbildningen skapar de förutsättningar som krävs för att du skall kunna utvecklas som manusförfattare.

På Story 2 får du möjligheten att utveckla ett eget projekt med individuell handledning av professionell dramaturg från internationell filmbransch.

Om utbildningen

Utbildningarna på Story erbjuder de bästa kursinstruktörerna som internationell filmbransch kan erbjuda och ger dig de tekniker som behövs för att skriva manus till långfilmer och dramaserier. Du får unika insikter genom läsning och analys av Oscarsvinnande manus.

Story bygger värdefulla yrkesrelationer och ger dig möjlighet att delta i produktion av konceptet till en riktig dramaserie. I slutet av utbildningen får du möjlighet att presentera dina projekt när utbildningen anordnar presentation/pitch för några av Sveriges mest erkända filmproducenter.

Utbildningen sker i Kustateljéns filmstudio i Fårösund, med 1000m2 studioyta anpassad för professionella filmproduktioner.

Utbildningen innehåller

Under läsåret får du:

• En professionell dramaturg som privat mentor i ditt arbete

• Möjligheten att utveckla egna projekt

• Arbete i ett ”writers room” med att utveckla & skriva en dramaserie

• Möjligheten & erfarenheten av att se dina manus produceras

• Fördjupade kunskap och ökad erfarenhet av hur du presenterar dina idéer (pitch)

Våga ta chanser!
Våga ta chanser!
Jag kom till Gotland ovetandes om både utbildningens egenskaper såväl som mina egna. Till min förskräckelse så sattes det igång direkt med att skriva och läsa upp för varandra. Nu när jag är klok och erfaren kan jag säga att detta var det absolut bästa som har hänt mig! Storyutbildningen gör något som jag inte tror att många andra manusutbildningar gör. Istället för att dra till sig en viss nisch av manus-aspiranter, så går man in med inställningen;
Vi ska skriva manus som tar chanser.​

Vi fick snabbt lära oss att inte ha en idé som vi ska jobba på i fem år. Utan att ha så många idéer som möjligt. Och sedan arbeta fram något som inte har gjorts tidigare. Jag kan som sagt bara tala av egen erfarenhet, men efter två år på denna skola har jag; Optionerat en långfilm till en av Sveriges största producenter, jobbat på en TV-serie med samma bolag och fått kontakter på Universal.
Men störst av allt: Jag vågar ta chanser.

Martin Hellstrand, tidigare deltagare.

Kursinformation

Plats: Fårösund
Studietakt: 100%
Längd: 1-2 år
Studiestödsnivå:  Eftergymnasial nivå (B1)

Viktiga datum

Kurstid:
24 aug 2020 – 3 juni 2021

Sista ans.dag:
30 april, 2020

Målet med utbildningen

• Behärska klassisk manusstruktur, tema, karaktärsutveckling, konflikter, med mera

• Med fördjupad kunskap och insikt utveckla kommersiellt gångbara berättelser

• På ett professionellt sätt vara en i det team som utgör ett ”writers room”

• På djupet analysera egna och andras idéer och manus.

• Ha dragit konkreta lärdomar av att ha skrivit en dramaserie som producerats.

• Utveckla egna kontakter med produktionsbolag och producenter med syfte att sälja in sig själv som manusförfattare eller att sälja sina manus.

• Pitcha sina idéer bekvämt på både engelska och svenska.

Kontakt
KontaktArvid UnsgaardDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Kursansvarig
Tel 070-438 09 26
Gemensamt för alla linjer

Någon timme i veckan har vi tillval. Tillvalsämnen kan t ex vara sång i grupp, etik, bokcirkel eller stickcafé. Tillvalen varierar från år till år. Det finns gott om tillfällen till motion av olika slag, antingen på skolan eller i dess närhet. Exempel är gympapass, bollspel, simning och gym. Ibland går hela klassen eller hela skolan på gemensamma konserter, utställningar, teaterföreställningar och föreläsningar.

Michael Hauge
Michael Hauge
The outstanding screenwriting program at Storyutbildningen is a unique gift to both the students and the Swedish film and television industry.

Having offered seminars there for more than three years, I am repeatedly impressed with the high caliber of instruction, the progress of the students, the strong individual support for each writer, and the professional approach taken by the entire program toward the participants and their craft.

I strongly recommend Storyutbildningen to anyone serious about become a professional screenwriter in Sweden.

Michael Hauge, Hollywood Story Consultant, teacher, author for “How to write Screen-plays that sells”, “How to pitch in 60 seconds”