gfhs logotype c

EmmaVi Textillinjen RAW 161128 7453 webb2

Mer om kursen

Deltidskurser på Textillinjen


Stickning

 
75 timmar. 15 onsdagar à 5 timmar.
Kursstart 16/1 och avslut 15/5 (ingen kurs på under sportlovet v 9 eller påsk v16) .

Vill du fördjupa dig inom stickning? Utforska traditionella tekniker, mönster och skapa nytt och eget?
Deltidskurs i stickning för dig som kan grunderna och vill prova på olika tekniker. Sticka enklare spets, mönstra med aviga och räta, rita egna mönster för flerfärgsstickning och färgsätta dem! Vi går igenom stickningens möjligheter och utforskar både det allra mest traditionella från olika delar av världen och att skapa ett eget uttryck. Du lär dig mer om Gotländsk sticksöm, om ull, om samtida stickning och avslutar med att arbeta med ett eget projekt. Du får lära dig mer om att forma, mönstra, färgsätta strumpor, vantar och andra plagg. Du skapar ett eget inspirationsmaterial att ha glädje av efter avslutad kurs. Kursen innehåller gemensamma genomgångar, individuell handledning och studiebesök. 

Förkunskaper: Du behärskar grunderna i stickning; att lägga upp, maska av, sticka aviga och räta. Du har vana att läsa stickbeskrivningar.

Kostnader
: Externatavgift 450 kr (inkl. fika för- och eftermiddag, skolgemensamma aktiviteter), schablonkostnad för material 100 kr (t.ex. lektionsmaterial så som utskrifter/kopior, sytråd, nålar mm). Utöver dessa fasta avgifter betalar du för allt material som du använder under kursen.

Max antal deltagare: 12

Lärare:
Erika Åberg


deltidskurs stickning

Foto: Erika Åberg

 

Pälssömnad 

60 timmar.
Kursstart 2018: 13/9 och avslut 6/12 (ingen kurs på höstlovet 1/11).

Har du inte tidigare sytt på pälsmaskin men vill lära dig? Då är det här en kurs för dig. Du syr på päls- och raksömsmaskin till exempel västar, vantar och tofflor.
Du får grundläggande kunskaper om material, verktyg och maskiner. Lär dig om gotlandsfårets historia, skinnsortering (kvalitet och produkt) samt att spika, forma och fördela skinn.

Förkunskaper: Du behöver inga förkunskaper.

Kostnader: Externatavgift 450 kr (inkl. fika för- och eftermiddag, skolgemensamma aktiviteter), schablonkostnad för material 120 kr (t.ex. lektionsmaterial så som utskrifter/kopior, sytråd, nålar mm).
Utöver dessa fasta avgifter betalar du för allt material som du använder under kursen.

Prisexempel: Syr du en väst i normalstorlek så är åtgången 2 skinn, kostnad ca 3500 kr. Toffelskinn kostar ca 600 kr/skinn.

Lärare: Elvy Johansson

Deltidskurs bild1

 

Textiltryck 

60 timmar.
Kursstart 13/9 och avslut 6/12 (ingen kurs på höstlovet 1/11).

Vill du lära dig trycka på tyg? Då är det här en kurs för dig.

Grundläggande kurs i textiltryck. Du får lära dig textiltryckets grunder i teori och praktik. Vi går igenom enkla schabloner, hur mönster skapas, färgblandningar, rapportering och mönsteröverföring till tryckram.

Trycker gör vi på mindre tyglängder och andra tygprodukter. Kursen innehåller gemensamma genomgångar och individuell handledning.

Förkunskaper: Du behöver inga förkunskaper.

Kostnader: Externatavgift 450 kr (inkl. fika för- och eftermiddag, skolgemensamma aktiviteter), schablonkostnad för material 120 kr (t.ex. lektionsmaterial så som utskrifter/kopior, sytråd, nålar mm).
Utöver dessa fasta avgifter betalar du för allt material som du använder under kursen.

Lärare: Anne Hougaard

Languages

Bra att veta

  • Plats: Hemse
  • Kurstid: Vårterminen 2019
  • Sista ans.dag: 16 december 2018

Ansökan och antagning

 
Ansökan

 

 

Detta ska du bifoga till din ansökan till Textillinjens deltidskurser. OBS! Ej originalhandlingar

Betyg

Eventuellt arbetsbetyg/intyg 

Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningenAnsök här