Kulturkväll på Folkan i Fårösund

""

Kulturella aktiviteter på Gotlands folkhögskola i Fårösund. Kostnadsfritt och öppet för alla. 

Kulturkväll på Folkan är ett samarbete mellan Gotlands Folkhögskola, KUNO och andra lokala aktörer. Tanken är att erbjuda en tilltalande blandning av kulturevenemang, gärna med lokal anstrykning och helt gratis för dig som besökare.

För mer information se kunokultur.se

Program våren 2022

Alla evenemang startar klockan 19.00

 • Onsdag 16/3: Föreläsning Markus Larsson

  Denna afton välkomnar vi Fårösunds i särklass meste triathlet. Vi får bland mycket annat höra om stundande VM i Utah, lära oss vad sjutton en Ironman 70.3 innebär och kanske även få ta del av ett eller annat träningstips!

 • Onsdag 23/3: Skrivarlinjen

  Under kvällen får vi njuta av uppläsningar ur skrivarlinjedeltagarnas egna texter tillsammans med en god fikastund. Dikt och prosa i en salig blandning!

 • Torsdag 31/3: Oskarshamns folkhögskolas musiklinje

  Gästspel från musiklinjen på Oskarshamns folkhögskola. Vi bjuds på en rikligt tilltagen godispåse med jazzstandards och understundom även modernare tongångar.

 • Onsdag 13/4: Gutamål med Clary Winberg

  En afton om Gutamålet – ett tusenårigt språk som ännu lever. Vi får besök av Clary Winberg som botaniserar bland uttryck och egendomligheter.

 • Torsdag 28/4: Sonjas Superquiz

  Vem sa vad, och när, till vem, och varför?!? Kulturkväll på Folkan bjuder denna afton upp till ett lättsamt och lagom klurigt musikfilmquiz som potentiellt sätter geniknölarna på prov. Våra macheteförsedda ledsagare genom frågesportsdjungeln är quizhäxmästarna Sonja och Josefine, som med varsam hand och påtaglig rutin för oss säkra till målet.

 • Onsdag 11/5: Filmvisning och samtal: Fårö 2019

  Eldsjälen David Ruthström reste 2019 i Ingmar Bergmans fotspår och ville skapa en dokumentär om Fårös människor, djur och natur. Resultatet blev ”Fårö 2019” , en slags uppföljare till Bergmans två klassiska dokumentärer, ”Fårödokument 1969” och ”Fårödokument 1979”. Filmen introduceras av David och det finns tillfälle att ställa frågor efteråt.

Folkan mitt i veckan i Hemse

""

Tack för den här teminen! Vi kör igång igen hösten 2022!