25-10-2021

Internationella dagen 2021

Måndag 15 oktober är det dags för årets upplaga av internationella dagen. Den röda tråden är kvinnor och demokrati. Tillsammans med en rad samarbetspartners erbjuder vi både digitala och fysiska evenemang i Hemse och i Klintehamn.

Digitala kanaler

Streamade och förinspelade event går att se på youtube.

Du hittar mer om internationella dagen på facebook.

Ladda ner programmet som PDF (1 668 kB)

Hemse

Selmas samlade vrede

Vad? Teater. Görel Crona som Selma Lagerlöf.
Var? Hemsegården
När? Klockan 19.00
Biljetter: boka på nortic.se eller köp på biblioteken i Hemse och Klintehamn.
Arrangör: Sudrets teaterförening

Klintehamn

Idrott – bra för livet!

Vad? Hur fungerar idrotten i Sverige?  Varför är det bra att idrotta? Vad betyder medlemsavgift och vad förväntas av mig i föreningslivet? Svensk idrott ska vara för alla!Vi bjuder på macka, kaffe och te.
Var? Fritidsbanken
När? Klockan 17.00–18.30
Arrangör: Fritidsbanken Klintehamn och Klintetraktens Framtid

Demokrati och solidaritet i byn Tupas Filippinerna

Vad? COS (Children of St Niño) berättar. COS driver ett barnhem och solidaritetsprojekt Klintehamn – Filippinerna och har loppisverksamhet centralt i Klintehamn.” Vi byggde ett barnhem som fungerar som en storfamilj och verksamheten i Sverige går så bra att vi även kan stötta resten av den fattiga byn och skolorna”.
Var? Klintehamns bibliotek
När? Klockan 19.00
Arrangör: COS i samarbete med Klintetraktens Framtid och Klintehamns biblioteket

Youtube livestreamat

Samma villkor i rikspolitiken?

Vad? Gotlands riksdagsledamöter i samtal om mäns och kvinnors villkor i rikspolitiken och på den internationella scenen idag. Samtalsledare Per-Olof Sahlberg.
När? Klockan 13.00

Qvinna i världen

Vad? Dokumentationen av kvinnors liv och levnadsvillkor har hittills varit i det närmaste obefintlig. Författaren Ingrid Frideborgsdotter och fotografen Maja Suslin berättar om livsprojektet ”Qvinna i Världen”. Där följer de en kvinna i varje världsdel under 50 år: 1996–2046.
När? Klockan 14.00–14.45

Kläder, kultur, religion – vem är jag i andras ögon?

Vad? Varför har vi kläder på oss? Vem blir jag i andras ögon? Ingrid Burström och Susheel Kaur från Sensus samtalar om symboler och identitet. Under samtalet visar de olika kläder med utgångspunkt i religion, tradition och normer.
När? Klockan 15.30–16.15

Youtube förinspelat

Prova på Stjärnqigong

Vad? Metoden Falun Gong med Mai Sirenzon Svensson

Livet med skyddad identitet

Vad? Matilda Lindström från Neptuna Omsorg AB berättar

Kvinnor som gör skillnad

Vad? Eva Zetterberg berätta om kvinnor som arbetar för demokrati och mänskliga rättigheter i Latinamerika.

Samarbetspartners

De som tillsammans med oss gör det möjligt att genomföra internationella dagen för 14 året är: det folkbildningsgemensamma demokratiinitiativet #ViMåstePrata, Bilda, Diakonia, Equmeniakyrkan Hemse, Fritidsbanken, Hemsegården, Klintetraktens framtid, Pingstkyrkan Hemse, Rädda barnen, Röda korset Gotland ,SISU Gotland, Sensus, Studieförbundet vuxenskolan, Sudrets teaterförening samt Svenska kyrkan Alva, Hemse och Rone församling.