Image

Skolan i Fårösund

Gotlands folkhögskola i Fårösund är en suverän plats för dig som verkligen vill ägna dig åt det du brinner för. Skolan ligger ett stenkast från hav och badbrygga med utsikt över Fårö. Naturen är fantastisk och erbjuder harmoni, men i övrigt finns inte så mycket att göra – det gör att du kan fokusera på der sociala, relationer och den utbildning du kommit för att delta i. 

Skolan i Fårösund startade i början av 2004  Vi håller till i fina, ändamålsenliga lokaler på det tidigare militära området KA3. Som deltagare erbjuds du boende på vårt internat som också ligger på området. Via Gotlands Idrottscenter har vi tillgång till gym, idrottshall och badhus.

All personal brinner för folkhögskolan och bildning och tillsammans skapar vi förutsättningar för en tid fylld av lärande och utveckling. Oavsett om du skriver dikter eller manus, jobbar med inspelning av reklamfilm eller lär dig möta människor så får du vara med och ta ansvar och påverka form och innehåll. Genom reflektion, samtal och praktisk övning utvecklar du insikt och kunskap inom det du brinner mest för. 

Om Fårösund

Fårösund är ett samhälle på Gotlands nordspets. Samhället har drygt 800 invånare och är något av en idyll med vacker utsikt över sundet och Fårö. Fårösund med omnejd har en väl utbyggd infrastruktur och servicenivån är hög. Samhället med kringliggande bygd har mycket att erbjuda av friluftsliv och annan rekreation.

Läs mer om Fårösund på Bunge.se