Kursanmälan öppnar 1 december 2021

Suzukiläger för unga violinister

25–28 juli

Kombinera musikläger med semester på den vackra ön Gotland. Det här är en kurs för dig som är 11–15 år och spelar i Suzukibok 5 och uppåt.

På förmiddagar jobbar vi med teknik och uppvärmning. Repertoarspel och kammarmusik finns på schemat. Du har möjlighet till enskild undervisning. På eftermiddagen finns tid för egna utflykter med sol och bad, och på kvällen erbjuder vi dig att medverka i folkmusikspel och körsång.

Vi startar kursen måndag den 25 juli med incheckning och en kort lärarkonsert kl.16:30 och avslutar kursen med elevkonsert på torsdag den 28 juli kl. 16:00. Efter konserten åker vi till stranden och har grillparty och lekar.

Lärare på kursen

Leif Elving, frilansande musiker och riksspelman från Falun. Suzukilärare och Teacher trainer, utbildad i USA och Japan.

Andreas Kongshaug, violinpedagog (SMI) Suzukilärare 4/5 nivåer och frilansande musiker från Västerås.

Owe Ronström, riksspelman från Gotland. Frilansande musiker med stor erfarenhet att leda kurser i folkmusik. Professor emeritus i etnologi, Uppsala universitet, Campus Gotland.

Maria Wessman Klintberg, musiklärare och rytmik- och körpedagog utbildad vid Dalcrozeseminariet i Stockholm, SMLU och Musikhögskolan i Örebro. Verksam som sång- och körpedagog vid Kulturskolan Gotland och Wisbygymnasiet samt undervisar i musik på lärar- och förskolelärarprogrammen vid Uppsala universitet, Campus Gotland.

Kursinformation

• Kursplats

Hemse

• Kurstid

25 juli klockan 16.30 – 28 juli klockan 17.00

• Ansök senast

• Deltagarantal

16 deltagare. Då kan vi bilda fyra fiolkvartetter.

• Kostnader

Kostnad per kursdeltagare

• 4 900 kr – Kursavgift inklusive kost och logi (helpension).
      Enkelrum med dusch/toa på rummet.
    • 4 400 kr – Kursavgift inklusive kost och logi (helpension).
      Del i dubbelrum med dusch/toa på rummet.
    • 4 400 kr – Kursavgift inklusive kost och logi (helpension).
      Enkelrum med dusch/toa i korridor.
    • 4 000 kr – Kursavgift inklusive kost och logi (helpension).
      Del i dubbelrum med dusch/toa i korridor.
    • 2 600 kr – Kursavgift inklusive frukost, lunch, för- och eftermiddagskaffe och middag.

Kostnader – pris per förälder (exkl kursavgift)

• 3 450 kr – Enkelrum med dusch/toa på rummet inklusive helpension.
    • 3 000 kr – Del i dubbelrum med dusch/toa på rummet inklusive helpension.
    • 3 000 kr – Enkelrum med dusch/toa i korridor inklusive helpension.
    • 2 550 kr – Del i dubbelrum med dusch/toa i korridor inklusive helpension.

Kostnader – pris för dubbelrum för en kursdeltagare och en förälder.

• 7 450 kr – 2 personer i dubbelrum med dusch/toa på rummet inklusive helpension.
    • 6 550 kr – 2 personer i dubbelrum med dusch/toa i korridor inklusive helpension.
  • Kursansvarig ledare

Andreas Kongshaug
    Telefon 0731-81 51 96

• Anmälan och platser

Alla våra sommarkurser har begränsat antal platser. Antagningsprincipen först till kvarn gäller. Som internatskola prioriterar vi internatdeltagare vid antagning. Reservplatserna fylls på enligt samma princip.

För att delta i våra sommarkurser ska du ha fyllt 18 år. Undantag kan göras om målsman deltar i samma kurs eller en annan kurs som hålls hos oss samma vecka.