Image

Fotolinjens projektår

Hemse  100%  1 år

Fotolinjens projektår ger dig möjlighet att under ett helt läsår arbeta med ett eget fotoprojekt. 

Till projektåret söker du med en projektidé. Det kan exempelvis vara ett redan påbörjat arbete med en bok, en utställning eller en portfolio. Kanske vill du fokusera på att göra arbetsprover till högre fotografiska utbildningar? Då kan projektåret vara något för dig.

Om utbildningen

Syftet med utbildningen är att erbjuda dig en fördjupning i fotografins breda arbetsfält. Du väljer själv arbetsområde och vi hjälper dig med uppföljning och handledning. Ibland kanske du behöver påfyllning i form av teknisk vägledning, ibland kanske det handlar om urval och process eller analys och bildkommunikation. 

Ditt projekt ska ha ett syfte och det ska finnas ett mål med ditt arbete. Ditt projekt kan vara på idéstadiet eller något du redan påbörjat.

Det kan också vara ett projekt du jobbat med länge men behöver samla ihop och slutföra. Exempel på projekt är processarbete mot en utställning, bok, portfolio eller att under året arbeta med arbetsprover för att söka högre fotografisk utbildning.

Utbildningen innehåller

Vad projektåret erbjuder
  • En kontext, och en möjlighet att fördjupa och utforska den fotografiska genrens breda arbetsfält med dina önskemål som utgångspunkt. Du kan jobba konstnärligt eller dokumentärt, fokusera på teknisk färdighet eller berättande.
  • Möjlighet att utveckla ditt eget uttryck.
  • Kontinuerlig handledning samt möjlighet att ”utnyttja gruppen” för samtal kring ditt och övriga deltagares arbeten.
  • Föreläsningar och workshops, bildsamtal med gästlärare.
  • Projektmetodik. Att tillsammans göra en struktur för ditt arbete samt en tydlig tidsplan och avsluta med att skriva en projektrapport. Att arbeta med mål och syfte.
  • Kunskap kring ekonomi, företagande och marknadsföring.
  • Tillgång till studio med god takhöjd och fint dagsljus från norr, analogt labb och analog kamerautrustning från småbild upp till storformat. Digitalkameror och portabelblixt utrustning, labb och printmöjligheter upp till storformat.
  • Tillgång till egen arbetsplats med en Mac-dator

Kursinformation

Plats: Hemse
Studietakt: 100%
Längd: 1 år
Studiestödsnivå: Gymnasienivå (A2)
Antal platser: 4

Viktiga datum

Kurstid:
25 aug 2021–3 jun 2022 
Sista ansökningsdag:
30 april 2021

Målet med utbildningen

Målet med projektåret är att du utvecklat/färdigställt ditt projekt och i lugn och ro fått ägna dig åt att fördjupning i fotografins breda arbetsfält.

Kontakt
KontaktTove SjögrenDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Kursansvarig och lärare
Tel 070-788 78 94
Gemensamt för alla linjer i Hemse

Någon timme i veckan har vi tillval. Tillvalsämnen kan t ex vara sång i grupp, etik, bokcirkel eller stickcafé. Tillvalen varierar från år till år. Det finns gott om tillfällen till motion av olika slag, antingen på skolan eller i dess närhet. Exempel är gympapass, bollspel, simning och gym. Ibland går hela klassen eller hela skolan på gemensamma konserter, utställningar, teaterföreställningar och föreläsningar.