Profilkurs

Skrivarlinjens projektår

Skrivarlinjens projektår ger dig möjlighet att arbeta med ett eget skönlitterärt manus

Skrivarlinjens projektår

Fårösund  100%  1 år

Skrivarlinjens projektår ger dig möjlighet att arbeta med ett eget skönlitterärt manus (prosa, poesi eller dramatik)under handledning.

Du kommer också att fördjupa dina kunskaper om litteratur, litterär gestaltning och få perspektiv på ditt eget skrivande. Projektåret syftar också till att du ska hitta rätt i din skrivprocess: att genom disciplin och inspiration nå fram till en passion för skrivandet.

Om utbildningen

Målet är att du efter kursens slut har ett färdigt manus att lämna till förlag, men också att du skaffat dig kunskaper för vidareutveckling inom det litterära fältet.

Din handledare, och de deltagare som ingår i din responsgrupp, följer ditt manus och din utveckling under hela läsåret. Ett par, tre gånger under terminen träffas vi fysiskt vid föreläsningar och seminarier kring litteratur. Utbildningen ställer höga krav på din förmåga till självständigt skrivande och läsande.

Det är tillåtet att kombinera denna utbildning med deltidsjobb eller deltidsutbildning, men studietakten är 100 % vilket innebär att du förväntas hålla ett högt tempo. Vi räknar med hög kvalitet både på texter ur ditt eget projekt och på den respons du ger de andra deltagarna i gruppen.

Utbildningen innehåller

Kursmoment

• Eget arbete med projekt

• Enskild handledning

• Textsamtal i grupp

• Fysiska träffar (ca 6 dagar/termin) med litteraturseminarier, undervisning och gästlärare/gästförfattare

• Studiebesök/evenemang


Image

Kursinformation

Plats: Fårösund
Studietakt: 100%
Längd: 1 år
Studiestödsnivå: Gymnasienivå (A2)

Viktiga datum

Kurstid:
24 aug 2020 – 3 juni 2021

Sista ans.dag:
30 april, 2020
 

Målet med utbildningen

Syftet med projektåret är dels att du ska få tid att arbeta med ett eget skönlitterärt manus (prosa, poesi eller dramatik), dels att få handledning i detta arbete. Du kommer också att fördjupa dina kunskaper om litteratur, litterär gestaltning och få perspektiv på ditt eget skrivande. Projektåret syftar också till att du ska hitta rätt i din skrivprocess: att genom disciplin och inspiration nå fram till en passion för skrivandet.

Målet är att du efter kursens slut har ett färdigt manus att lämna till förlag, men också att du skaffat dig kunskaper för vidareutveckling inom det litterära fältet.

Linjeledare
LinjeledareLudvig DrakenfjordDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Linjeledare och lärare
Tel 070- 229 48 57
Lärare
LärareStaffan CederborgDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Lärare
Tel 070- 458 22 33
Gemensamt för alla linjer

Någon timme i veckan har vi tillval. Tillvalsämnen kan t ex vara sång i grupp, etik, bokcirkel eller stickcafé. Tillvalen varierar från år till år. Det finns gott om tillfällen till motion av olika slag, antingen på skolan eller i dess närhet. Exempel är gympapass, bollspel, simning och gym. Ibland går hela klassen eller hela skolan på gemensamma konserter, utställningar, teaterföreställningar och föreläsningar.