Image

Skrivarlinjens projektår

Distans  100%  1 år

Skrivarlinjens projektår ger dig möjlighet att arbeta med ett eget skönlitterärt manus (prosa, poesi eller dramatik) under handledning.

Du kommer också att fördjupa dina kunskaper om litteratur, litterär gestaltning och få perspektiv på ditt eget skrivande. Projektåret syftar också till att du ska hitta rätt i din skrivprocess: att genom disciplin och inspiration nå fram till en passion för skrivandet. 

Utbildningen sker på distans.

Om utbildningen

Målet är att du vid projektårets slut har ett färdigt manus att lämna till förlag, men också att du skaffat dig kunskaper för vidareutveckling inom det litterära fältet.

Skrivarlinjens projektår är en distansutbildning och ställer höga krav på din förmåga till självständigt skrivande och läsande. Din handledare din responsgrupp följer ditt manus och din utveckling under hela läsåret. Föreläsningar, seminarier och textsamtal hålls digitalt. 

En gång per år ses vi fysiskt i samband med studiebesök i Stockholm. 

Det är tillåtet att kombinera denna utbildning med deltidsjobb eller deltidsutbildning, men studietakten är 100 % vilket innebär att du förväntas hålla ett högt tempo. Vi räknar med hög kvalitet både på texter ur ditt eget projekt och på den respons du ger de andra deltagarna i gruppen.

Du som tidigare har gått ett första år på någon av landets skrivarlinjer eller motsvarande kan söka utbildningen. Du som gått första året på Gotlands folkhögskolas skrivarlinje har inte förtur till projektåret.

Image

Utbildningen innehåller

Eget arbete med projekt

Detta kursmoment pågår under hela kursen och är själva kärnan i ditt arbete. Du gör research, antecknar, söker inspiration, fotograferar, låter andra provläsa och  förstås – skriver.

Inför varje inlämning bör du avsätta några timmar till att bara redigera den text du tänkt lämna in. Allt detta är självständigt arbete.


Kursinformation

Plats: Distans
Studietakt: 100%
Längd: 1 år
Studiestödsnivå: Gymnasienivå (A2)
Antal platser: 6

Viktiga datum

Kurstid:
25 aug 2021–10 jun 2022 
Sista ansökningsdag:
30 april 2021

Målet med utbildningen

Syftet med projektåret är dels att du ska få tid att arbeta med ett eget skönlitterärt manus – prosa, poesi eller dramatik –, dels att få handledning i detta arbete. Du kommer också att fördjupa dina kunskaper om litteratur, litterär gestaltning och få perspektiv på ditt eget skrivande. Projektåret syftar också till att du ska hitta rätt i din skrivprocess: att genom disciplin och inspiration nå fram till en passion för skrivandet.

Målet är att du efter kursens slut har ett färdigt manus att lämna till förlag, men också att du skaffat dig kunskaper för vidareutveckling inom det litterära fältet.

Linjeledare
LinjeledareLudvig DrakenfjordDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Linjeledare och lärare
Tel 070- 229 48 57
Röster från tidigare deltagare

Gemenskap "Att börja på folkhögskolan är det bästa jag gjort."

Läs mer