Matsalar
Matsal Hemse
Välkommen till vår lunchrestaurang!
Måndag–söndag klockan 12.00–13.00
Priset är 120 kr på vardagar och 135 kr på helger.
Vecka 41
-
Måndag
Kalops med tillbehör
Veg. Kalops med tillbehör
-
Tisdag
Köttfärslimpa med gräddsås och potatis
Veg. Vegfärslimpa med gräddsås och potatis
-
Onsdag
Rotfruktssoppa serveras med bröd
Dessert, Rabarber- och jordgubbspaj
-
Torsdag
Ugnsfalukorv med potatismos
Veg. Ugnsfalukorv med potatismos
-
Fredag
Fiskgryta med aioli
Veg. Saffransgryta med aioli
-
Lördag
Mangokyckling med ris
Veg. Mangoquorn med ris
-
Söndag
Nötstek med potatisgratäng
Veg. Broccolibiffar med potatisgratäng
Matsal Fårösund
Välkommen till vår restaurang!
Frukost
Måndag–fredag klockan 07.45–09.00
Pris: 75 kr
Lunch
Måndag–fredag klockan 11.30-13.00
Pris: 110 kr
Vecka 41
-
Måndag
Ramslökskorv med ljummen potatissallad
Chorizo med ljummen potatissallad
-
Tisdag
Thai pineapple kycklinggryta med ris Thai pineapple tofugryta med ris
-
Onsdag
Pocherad sej med äggsås och potatis
Linsjärpar med sweetchilisås och potatis
-
Torsdag
Blomkålsstuvad falukorv med makaroner Blomkål- och kikärtsgryta med makaroner
-
Fredag
Schnitzel med klyftpotatis, anjovis, kapris, citron och bea
Schnitzel med klyftpotatis gröna ärtor och bea
Maten vi serverar
Vi strävar efter att tillreda maten från grunden och med så få tillsatser som möjligt – så gott som hemlagat!
- Rotfrukter, grönsaker och frukt är i mån av tillgång ekologiska och närodlade.
- Kött och fågel är i största möjliga mån uppfött och processat på Gotland eller i övriga Sverige. Det kan förekomma råvaror från utlandet.
- Fisk är MSC-märkt, det vill säga fångad genom hållbart fiske.
- Mejeriprodukter är i största utsträckning från Gotland.
- Kaffet är hållbart certifierat och de flesta av våra tesorter är ekologiska och rättvisemärkta.