Matsalar

Matsal Hemse

""

Välkommen till vår lunchrestaurang!

Måndag–söndag klockan 12.00–13.00

Pris för lunch är 120 kr på vardagar och 135 kr på helger.

Vecka 46

  • Måndag

    Stekt falukorv med stuvad vitkål & potatis

  • Tisdag

    Kroppkakor med tillbehör

  • Onsdag

    Morotssoppa med bröd & ost

    Dessert: Äppelpaj med vaniljsås 

  • Torsdag

    Lasagne

  • Fredag

    Kycklinggratäng med ris

  • Lördag

    Chili con Carne med ris

  • Söndag

    Fiskgratäng med räkor & potatis

Matsal Fårösund
Vecka 46

  • Måndag

    Lunch Pasta Carbonara

    Veg Pasta med svamp och vitlökssås

  • Tisdag

    Lunch Kycklingwok med risnudlar

    Veg Risnudel wok med bönor

  • Onsdag

    Lunch Mustig höstgryta med högrev med ris eller potatis

    Veg Mustig höstgryta med ris eller potatis

  • Torsdag

    Lunch Helstekt fläskhare med kokt kulpotatis grönpepparsås och äppelmos

    Veg Sojafärsjärpar med kokt kulpotatis, grönpepparsås och äppelmos

  • Fredag

    Lunch Ugns bakad laxsida med rostad potatos med syrlig aioli

    Veg Frasig rotselleribiffar med rostad potatis och syrlig aioli

""

Frukost

Måndag–torsdag klockan 07.45–09.00

Fredagar klockan 07.45-09.30

Pris: 75 kr

Lunch

Måndag–fredag klockan 11.30-13.00
Pris: 110 kr

Maten vi serverar

Vi strävar efter att tillreda maten från grunden och med så få tillsatser som möjligt – så gott som hemlagat!

  • Rotfrukter, grönsaker och frukt är i mån av tillgång ekologiska och närodlade.
  • Kött och fågel är i största möjliga mån uppfött och processat på Gotland eller i övriga Sverige. Det kan förekomma råvaror från utlandet. 
  • Fisk är MSC-märkt, det vill säga fångad genom hållbart fiske.
  • Mejeriprodukter är i största utsträckning från Gotland.
  • Kaffet är hållbart certifierat och de flesta av våra tesorter är ekologiska och rättvisemärkta.

Gotlands Folkhögskola

Folkbildning sedan 1876 där människor, kulturer, livsvillkor och intressen möter varandra. Vi är en del av Region Gotland.

Följ oss