Skip to main content

Matsalar

Matsal Hemse

""

Välkommen till vår lunchrestaurang!

Måndag–söndag klockan 12.00–13.00

Priset är 120 kr på vardagar och 135 kr på helger. 

Vecka 41

  • Måndag

    Kalops med tillbehör

    Veg. Kalops med tillbehör

  • Tisdag

    Köttfärslimpa med gräddsås och potatis

    Veg. Vegfärslimpa med gräddsås och potatis

  • Onsdag

    Rotfruktssoppa serveras med bröd

    Dessert, Rabarber- och jordgubbspaj

  • Torsdag

    Ugnsfalukorv med potatismos

    Veg. Ugnsfalukorv med potatismos

  • Fredag

    Fiskgryta med aioli

    Veg. Saffransgryta med aioli

  • Lördag

    Mangokyckling med ris

    Veg. Mangoquorn med ris

  • Söndag

    Nötstek med potatisgratäng

    Veg. Broccolibiffar med potatisgratäng

Matsal Fårösund

""

Välkommen till vår restaurang!

Frukost

Måndag–fredag klockan 07.45–09.00
Pris: 75 kr

Lunch

Måndag–fredag klockan 11.30-13.00
Pris: 110 kr

Vecka 41

  • Måndag

    Ramslökskorv med ljummen potatissallad

    Chorizo med ljummen potatissallad

  • Tisdag
    Thai pineapple kycklinggryta med ris

    Thai pineapple tofugryta med ris

  • Onsdag

    Pocherad sej med äggsås och potatis

    Linsjärpar med sweetchilisås och potatis

  • Torsdag
    Blomkålsstuvad falukorv med makaroner

    Blomkål- och kikärtsgryta med makaroner

  • Fredag

    Schnitzel med klyftpotatis, anjovis, kapris, citron och bea

    Schnitzel med klyftpotatis gröna ärtor och bea

Maten vi serverar

Vi strävar efter att tillreda maten från grunden och med så få tillsatser som möjligt – så gott som hemlagat!

  • Rotfrukter, grönsaker och frukt är i mån av tillgång ekologiska och närodlade.
  • Kött och fågel är i största möjliga mån uppfött och processat på Gotland eller i övriga Sverige. Det kan förekomma råvaror från utlandet. 
  • Fisk är MSC-märkt, det vill säga fångad genom hållbart fiske.
  • Mejeriprodukter är i största utsträckning från Gotland.
  • Kaffet är hållbart certifierat och de flesta av våra tesorter är ekologiska och rättvisemärkta.