Matsalar

Matsal Hemse

""

Välkommen till vår lunchrestaurang!

Måndag–söndag klockan 12.00–13.00

Pris för lunch är 120 kr på vardagar och 135 kr på helger. 

Vecka 7

  • Måndag

    Kyckling Satay

    Veg. Lins Satay

  • Tisdag

    Ugnsfalu med potatismos

    Veg. Ugnsfalu med potatismos

  • Onsdag

    Shepards pie

    Veg. Shepards pie (chilli)

  • Torsdag

    Ärtsoppa med bröd

    Dessert, Pannkakor med sylt och grädde

  • Fredag

    Fisk Florentine med potatis

    Veg. Grönsaksbiffar med sås och potatis

  • Lördag

    Mangokyckling med ris

    Veg. Mangohalloumi med ris

  • Söndag

    Stekt lax med romsås och potatis

    Veg. Stekt tofu med romsås och potatis

Matsal Fårösund

""

Välkommen till vår restaurang!

Frukost

Måndag–fredag klockan 07.45–09.00
Pris: 75 kr

Lunch

Måndag–fredag klockan 11.30-13.00
Pris: 110 kr

Vecka 7

  • Måndag

    Riswok med skinka och sweetchili cream

    Riswok med tofu och sweetchili cream

  • Tisdag
    Biff à la Lindström med potatis och gräddsås

    Sojabiffar med potatis och örtsås

  • Onsdag

    Fiskgratäng med kokt potatis

    Linsjärpar med kokt potatis

  • Torsdag
    Het kycklinggryta med ris

    Het tofugryta med ris

  • Fredag

    Hamburgare med pommes

    Hamburgare med pommes

Maten vi serverar

Vi strävar efter att tillreda maten från grunden och med så få tillsatser som möjligt – så gott som hemlagat!

  • Rotfrukter, grönsaker och frukt är i mån av tillgång ekologiska och närodlade.
  • Kött och fågel är i största möjliga mån uppfött och processat på Gotland eller i övriga Sverige. Det kan förekomma råvaror från utlandet. 
  • Fisk är MSC-märkt, det vill säga fångad genom hållbart fiske.
  • Mejeriprodukter är i största utsträckning från Gotland.
  • Kaffet är hållbart certifierat och de flesta av våra tesorter är ekologiska och rättvisemärkta.

Gotlands Folkhögskola

Folkbildning sedan 1876 där människor, kulturer, livsvillkor och intressen möter varandra. Vi är en del av Region Gotland.

Följ oss