Matsalar

Matsal Hemse

""

Välkommen till vår lunchrestaurang!

Måndag–söndag klockan 12.00–13.00

Pris för lunch är 120 kr på vardagar och 135 kr på helger. 

Vecka 17

  • Måndag

    Påsklov - Stängt

  • Tisdag

    Stekt fläsk med löksås och potatis

    Veg. Morotsbiffar med löksås och potatis

  • Onsdag

    Korv Stroganoff med ris

    Veg. Korv Stroganoff med ris

  • Torsdag

    Kålpudding med sås, potatis och lingon

    Veg. Kålpudding med sås, potatis och lingon

  • Fredag

    Nikkalouktasoppa med bröd

    Dessert, Chokladpudding med grädde

  • Lördag

    Kyckling Coq au vin med potatismos

    Veg. Tofu au vin med potatismos

  • Söndag

    Karréstek med gräddsås och potatis

    Vegetarisk Tagine

Matsal Fårösund

""

Välkommen till vår restaurang!

Frukost

Måndag–fredag klockan 07.45–09.00
Pris: 75 kr

Lunch

Måndag–fredag klockan 11.30-13.00
Pris: 110 kr

Vecka 18

  • Måndag

    Kyckling- och apelsingryta med ris

    Kikärts- och apelsingryta med ris

  • Tisdag
    Raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt

    Raggmunk med sojakorv och lingonsylt

  • Onsdag

    Fiskpanna med krossad potatis och aioli

    Grönsakspanna med krossad potatis och aioli

  • Torsdag

    Första maj – Stängt

  • Fredag

    Kökets val

Maten vi serverar

Vi strävar efter att tillreda maten från grunden och med så få tillsatser som möjligt – så gott som hemlagat!

  • Rotfrukter, grönsaker och frukt är i mån av tillgång ekologiska och närodlade.
  • Kött och fågel är i största möjliga mån uppfött och processat på Gotland eller i övriga Sverige. Det kan förekomma råvaror från utlandet. 
  • Fisk är MSC-märkt, det vill säga fångad genom hållbart fiske.
  • Mejeriprodukter är i största utsträckning från Gotland.
  • Kaffet är hållbart certifierat och de flesta av våra tesorter är ekologiska och rättvisemärkta.

Gotlands Folkhögskola

Folkbildning sedan 1876 där människor, kulturer, livsvillkor och intressen möter varandra. Vi är en del av Region Gotland.

Följ oss