profilkurs

Textillinjen

Textillinjen är en ettårig utbildning för dig som vill designa, konstruera och sy kläder samt utveckla din kreativa och konstnärliga sida.

Ansökan är stängd

Textillinjen

Hemse  100%  1–2 år

Textillinjen är en ettårig utbildning för dig som vill designa, konstruera och sy kläder samt utveckla din kreativa och konstnärliga sida.

Utbildningen ger dig förberedelse att studera vidare på högre nivå inom textil och design samt förutsättningar att arbeta vidare med ditt egna textila skapande. Du får skapa personliga textilier och plagg från skiss till färdig produkt. Du får verktyg att förstå en arbetsprocess och utveckla ditt formspråk.

Om utbildningen

Du kommer att dokumentera ditt arbete, och har därmed möjlighet att samla på dig material till en portfolio, samt arbeta med presentationer och utställningar. Du får tillgång till lokalerna utöver de schemalagda timmarna då du kan arbeta på egen hand.

Vi vill att året på Textillinjen ska väcka ett miljöengagemang där målet är hållbar utveckling. Därför arbetar vi med material- och miljöfrågor återkommande under läsåret.

Textillinjen har ett påbyggnadsår i form av ett projektår. Till projektåret söker du med en projektidé.

För att kunna gå projektåret behöver du ha förkunskaper som motsvarar Textillinjen åk 1.

Image

Utbildningen innehåller

Mönsterkonstruktion

Grundläggande mönsterkonstruktion och mönsterförändringar, både i skala 1:1 och 1:4. Vi jobbar med att göra mönsterförändringar för att nå en bra passform. Vi provar även experimentell formgivning.

Tidigare deltagare
Tidigare deltagare
"Jag har lärt mig mycket, mycket nytt och ändå kunnat följa mina egna idéer, det var superroligt att gå på “Folkan” i Hemse! "
Fyra deltagare på Textillinjen diskuterar sömnad

Kursinformation

Plats: Hemse
Studietakt: 100%
Längd: 1 år
Studiestödsnivå: Gymnasienivå (A1)

Viktiga datum

Kurstid:
24 aug 2020–27 maj 2021

Sista ans.dag:
31 maj, 2020
 

Målet med utbildningen

Textillinjen ger dig en god förberedelse att studera vidare på högre nivå inom design och textil samt förutsättningar att arbeta vidare med ditt egna textila skapande.

Utbildningen ger dig möjlighet att utveckla din kreativa och konstnärliga sida.

Kursens mål är också att väcka en kvalitetsmedvetenhet och ett miljöengagemang.

Kontakt
KontaktKarin SeigerlundDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Linjeledare och lärare
Tel 073-765 86 88
Studieresor och studiebesök

Vi gör obligatoriska studieresor till företag, museer och skolor. Under studieåret besöker vi Borås och Göteborg där vi bland annat besöker Textilhögskolan, Textilmuseet, HDK och flera textila företag. Vi besöker också lokala företag inom textilbranschen som tex Gotlands ullspinneri, ulltvätteriet Ullkontoret och en lammgård.