Profilkurs

Musiklinjen

Utveckla din musikaliska personlighet både individuellt och som ensemblemusiker i olika genrer.

Ansökan är stängd

Musiklinjen

Hemse  100%  1 år

Utveckla din musikaliska personlighet både individuellt och som ensemblemusiker i olika genrer.

Här har du möjlighet att under ett eller två år utveckla dina musikaliska färdigheter samt förbereda dig för vidare studier på musikhögskola.

Ett musikaliskt julkort med Musiklinjen

Om utbildningen

Musiklinjen riktar sig till dig som spelar och/eller sjunger och vill satsa 1-2 år på heltidsstudier i musik. På musiklinjen får du individuell undervisning, spela i ensemble och lära dig grunderna hur du skriver och läser noter.

På musiklinjen finns det stora förutsättningar för egen musikalisk utveckling, mycket av undervisningen bygger på ensemblespel, du få en gedigen musikteoriundervisning och även individuell undervisning.

Utbildningen innehåller

På musiklinjen får du lära dig att lyssna, spela, skriva, öva och framföra!

Lyssna - Du lär dig om olika musikstilar och vad som kännetecknar dem. Du lär dig lyssna aktivt på dina kurskamraters spel och sång, och hur man kan stötta varandra till musikalisk utveckling.

Spela - Du får undervisning både enskilt och i grupp på ditt huvudinstrument. I våra ensembler spelar du i första hand på ditt huvudinstrument, men du har också möjlighet att utveckla spel på andra instrument.

Skriva - Att förstå vad som händer i musiken är ett sätt att kunna kommunicera med andra musikanter, ett gemensamt språk. Musikteori är en viktig del av utbildningen. Du får coachning av lärare i att skriva egna låtar vilket ger dig möjlighet att fokusera på ditt egna skapande.

Öva - Att lära sig ackord, en melodi, en text, en svår melodislinga, en rytmiskt avancerad passage; allt detta behöver du som musikstuderande stöta och blöta på egen hand. I musiklinjens lokaler finns många övningsrum där du har möjlighet att öva när du vill.

Framföra - Du får många tillfällen att framträda inför publik. I skolans konsertlokal anordnas konserter och musikcaféer flera gånger per termin. Vi ger också konserter runt om på Gotland, ibland i någon av de medeltida kyrkorna med fantastisk akustik.

Tidigare deltagare
Tidigare deltagare
"Musiklinjen har inte bara betytt mycket för min personliga och musikaliska utveckling,
det är dessutom det roligaste jag någonsin gjort." 

Kursinformation

Plats: Hemse
Studietakt: 100%
Längd: 1-2 år
Studiestödsnivå: Gymnasienivå (A2)

Viktiga datum

Kurstid:
24 aug 2020–27 maj 2021

Sista ans.dag:
31 maj , 2020
 

Målet med utbildningen

Utbildningen är för studerande som vill utveckla sina musikaliska färdigheter.

Den är också en förberedande utbildning inför högre musikstudier på exempelvis musikhögskola.

Kontakt
KontaktMats HallbergDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Linjeledare
Tel 070-548 43 26
Gemensamt för alla linjer

Någon timme i veckan har vi tillval. Tillvalsämnen kan t ex vara sång i grupp, etik, bokcirkel eller stickcafé. Tillvalen varierar från år till år. Det finns gott om tillfällen till motion av olika slag, antingen på skolan eller i dess närhet. Exempel är gympapass, bollspel, simning och gym. Ibland går hela klassen eller hela skolan på gemensamma konserter, utställningar, teaterföreställningar och föreläsningar.